Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på leende Amanda Lind

Idrottsminister Amanda Lind (MP) ser positivt på att Falun kandiderar för att få skid-VM 2027. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Idrottsministern stödjer nytt skid-VM i Falun

Idrottsminister Amanda Lind (MP) och regeringen stödjer ett nytt skid-VM i Falun 2027. Ministern har skrivit ett så kallat ”letter of support” till stöd för kandidaturen, och brevet utgör en del i det frågeformulär som ska skickas in till FIS (internationella skidförbundet).

Som kandidat till ett skid-VM måste man visa att det finns stöd för kandidaturen. Falu kommun och skidförbundet kommer genom ett antal ”letter of support” visa att Falun 2027-kandidaturen har stöd både lokalt, regionalt och från nationellt håll.

Nu har Falun 2027 fått ett viktigt stöd från regeringen.

Idrottsminister Amanda Lind skickade i förra veckan ett undertecknat brev till Falu kommun och Svenska skidförbundet, där regeringen och idrottsministern förklarar sitt helhjärtade stöd för Faluns kandidatur.

Brevet är skrivet på engelska, men översatt skriver Amanda Lind bland annat: ”Jag stöder fullt ut kandidaturen, och om Sverige får förtroendet att vara värd för världsmästerskapet, är jag övertygad om att alla delat av arrangemanget kommer att genomföras på bästa möjliga sätt. Det är med glädje jag önskar alla i den internationella skidgemenskapen varmt välkomna till Falun”.

– Det känns förstås bra att vi har regeringens stöd för vår kandidatur, det betyder mycket, säger Sara Tigerström Monfelt, kommunens kampanjledare.

Falun har ett brett stöd

Falun har också fått stöd för sin kandidatur från Länsstyrelsen Dalarna, Högskolan Dalarna, VISITA och Visit Dalarna. Dessutom är fler organisationer och förbund på gång att ge sitt stöd.

Till detta ska läggas det stora stöd som näringslivet visat genom att lokala och regionala företag valt att gå med i nätverket Beyond skiing 2027. Över 140 företag är redan medlemmar och antalet ökar hela tiden!

Det var i våras som Falu kommun och Svenska skidförbundet skickade in sin ansökan om att få arrangera skid-VM 2027.

Falun är ensam sökande till att få kandidera.

Beslutet om vem som får arrangera skid-VM 2027 tas av det internationella skidförbundet vid deras kongress i maj 2022.

Här kan ni läsa brevet från idrottsminister Amanda Lind Pdf, 261.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-08-24