Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Det var en båt som sa - Hyllningskonsert till Robert Broberg med The Moniker

En varm och innerlig hyllningskonsert till Robert Zero Karl Oskar Broberg med Daniel “The Moniker” Karlsson och hans tvåmannaband.

I en loge någonstans i Sverige år 1993: ”Har du vita gympadojor med dig?” Orden var Robert Brobergs och de var riktade till en 11 år ung pojke som några timmar senare skulle få vara med om det många bara drömmer om. Han skulle få uppträda tillsammans med sin stora idol. Låten var Pappa se min hand och turnén var Målarock. Under hela fyra konserter fick han uppleva drömmen, och ja, gympadojorna var självklart med.
Pojken, som kallade sig själv för Lill-Robban när han uppträdde på diverse tillställningar runtom i Jönköpingstrakten, blev äldre, upptäckte Guns N’ Roses, Oasis, Blur och Beatles, startade olika rockband, blev Idol-Daniel med hela svenska folket, tog sig artistnamnet The Moniker, gjorde succé i Melodifestivalen, avverkade Diggiloo, Allsång på Skansen, Så ska det låta osv, blev stolt ambassadör för välgörenhetsorganisationen Star For Life där han gjort över 60 konserter tillsammans med några andra gamla hjältar i Triple & Touch, hela tiden med Robert Karl-Oskar Zero Broberg som den där store husguden som man kan gå tillbaka till för trygghet när så behövs.

Robert Broberg avled 2015 och Daniels ord efter beskedet löd:

”Det är väldigt speciellt hur man kan bli så ledsen över att en människa man inte känner har gått bort. Men det är jag. Robert Broberg är ju den största anledningen till att jag står på scenen överhuvudtaget.”

”Hur kommer det sig?”

”Det såg så väldigt roligt ut när han stod där på scen, liksom. Jag ville också göra det. Allting började med att jag fick en skiva av min syster. Jag lärde mig snabbt allt, sen blev det så att jag åkte ut och uppträdde som Lill-Robban på div fester runtom i Jönköping.
Jag var 11 år och sjöng Uppblåsbara Barbara med stor inlevelse, så du kan ju gissa vad mina föräldrar tyckte om det.

Det stora var värmen i hans röst. Den ligger mig närmast. Och hans texter, både de roliga och de allvarliga. Han hade hela spektrat, vilket inte alls är lätt.”

Medverkande

Daniel “The Moniker” Karlsson och hans tvåmannaband

Arrangör

Kulturhuset tio14

Tid

Fredag 20 mar 2020

Kl: 19:00

Pris

Från 320 SEK

Biljetter

Visit dalarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2019-12-18