Lyssna på sidan Lyssna

Trubaduren Opera på bio

Den hyllade Anna Netrebko gör rollen som furstinnan Leonora i Trubaduren. 7 november har vi nypremiär på operan från anrika Met i New York på våra biografer i Sverige.

På grund av corona-pandemin har Metropolitan Opera stängt även under hösten 2020. En grandios nyöppning planeras dock till nyår. För att inte svika sina operafans världen över erbjuder Met istället några av sina mest hyllade uppsättningar i repris. Trubaduren är den andra i ordningen vi är stolta över att presentera och den spelades in i oktober 2015.

Anna Netrebko spelar Leonora, den plågade hjältinnan i Verdis Trubaduren. Dmitri Hvorostovsky är greve di Luna. Det var första gången de ryska stjärnorna möttes på Mets scen sedan 2002. Huvudpersonen i operan, Manrico, görs av Yonghoon Lee. Štefan Kocán är Ferrando och Dolora Zajick gör sin favoritroll som den olycksaliga Azucena.

Verdis turbulenta tragedi med fyra karaktärer fångade i en härva av familjeband, politik och kärlek är en av grundpelarna i operarepertoaren. Musiken är lika melodisk som den är energisk, med smittsamma stycken man minns. Den kraftfulla musiken ackompanjerar en mörk berättelse som vältrar sig i många av romantikens mest extrema uttryck.

SPELTID: Cirka 2 timmar 25 minuter inkl. paus

INSPELAD FÖRESTÄLLNING FRÅN OKTOBER 2015

METROPOLITAN, NEW YORK
SJUNGS PÅ ITALIENSKA