Nyanser

Joan Tower (f. 1938) Chamber dance

Felix Mendelssohn (1809–1847) Symfoni nr. 1 c-moll, op. 11

OM

”Simon Crawford-Phillips är Västerås Sinfoniettas chefdirigent och konstnärlige rådgivare. Han är involverad i flera festivaler, är en erkänd pianist och medlem i Kungsbacka pianotrio. Daniel Hope och Lawrence Power är några kända samarbetspartners inom en bred repertoar från Haydn och Schumann till Adès, Byström, Dean och Reich. Crawford-Phillips är en kreativ programsättare, med en passion för att främja den samtida repertoaren.

"Bergen och höjderna skola brista ut i jubel, där I gån fram, och alla träd på marken skola klappa i händerna". Så slutar Jesaja 55: 10-12 som inspirerade Matthew Peterson (som bor i Smedjebacken) att år 2013 färdigställa And all the trees of the field will clap their hands - ett verk som gnistrar, vibrerar och skiftar i ungdomliga och magiska nyanser likt naturens uppvaknande. Joan Towers Chamber dance innehåller för fantasifullt instrumentella nyaneringar, och på ämnet naturens nyanser; varma sommarkvällar är ämnet i Kodálys ljuva Nyari Este. Felix Mendelssohns Symfoni nr. 1 skrevs av en blott 15 år ung Felix och musiken uruppfördes på systern Fannys födelsedag.”

Arrangör Musik i Dalarna

Tid Torsdag 13 oktober kl: 19.00

Plats Stora scenen

Köp biljetter på musik i Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-08-24