Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kreativ verkstad vecka 24

Välkommen till vårens sista Kreativ verkstad! En kreativ mötesplats för alla åldrar. Här erbjuds olika aktiviteter från vecka till vecka, det är gratis och drop-in under hela eftermiddagen och kvällen.

Om det inte står några specifika åldrar så är aktiviteten öppen för alla.

Veckans aktiviteter, 15 juni

Rum1, klockan 16.00 - 20

Klädbytardag och remakeworkshop: screentryck, nitar och strass (med Emilia Henriksson). Hur bra kombination? Oslagbar! Dessutom kommer den nystartade föreningen Kreativa hjälpare finnas på plats och hjälpa de som vill göra vinyltryck till sina nyfyndade nygamla kläder!

Det kan ju också vara så att man inte vill eller har hunnit delta i klädbytet men ändå vill vara med och designa om sina kläder, då kan man ta med ett plagg hemifrån.

Du kan lämna in max 10 plagg (hela och rena), och för varje plagg du lämnar in får du en biljett. Det är med de biljetterna du byter kläder på Klädbytardagen!

Tider för inlämning:

  • Onsdag 31 maj klockan 17 - 21
  • Torsdag 1 juni klockan 16 - 20
  • Onsdag 7 juni klockan 17 - 20
  • Torsdag 8 juni klockan 16 - 20

Plats för inlämning:

Rum 215, plan 2 - Kulturhuset tio14

Rum1, klockan 16.00 - 17.30: språkcafé

Språkcaféet är öppet för alla. Det är såklart en given plats för dig som vill öva på din svenska, men caféet är även för dig som söker nya bekantskaper eller bara har en stund över i väntan på bussen.

Rum1, klockan 16 - 20: kreativ mötesplats

Pyssel och skapande i olika former - se ovan.

Här inne finns även spel, böcker, pyssel för barn, kaffeautomat och varumaskin för dig som vill fika. Till Rum1 får man ta med medhavd mat. Det finns mikro, bestick och glas att låna.

Rum 215, klockan 16 - 20: skapande

Överrraskning!

Rum 208, klockan 17 - 20: lera

Prova på keramik & drejning

Rum 209, klockan 18 - 21: slöjdhäng

Tälj en krympburk

Fritid för unga är också en del av Kreativ verkstad och brukar ha olika teman på olika torsdagar. Kika in på @fritidforungafalun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer info.

Är det något för mig?

Kreativ verkstad är en plats för dig, oavsett ålder. Du behöver inte ha någon förkunskap inom något ämne. Du kan välja att mest hänga runt och prata (eller inte prata) med folk eller att delta i någon eller flera aktiviteter.

Teman och möjligheter varierar från gång till gång. Vi försöker visa på en bredd inom kreativa ämnen, material och svårighetsgrad. Det finns något för alla.

Barn under 13 år ska vara i vuxens sällskap. Kulturhuset har ledare i olika rum men eftersom man som besökare kan röra sig fritt i huset är det du som målsman som har ansvar för ditt barn under öppettiderna.

Plats

Kulturhuset tio14, Teatergatan 5, 79162 Falun

Pris

Kreativ verkstad är gratis att delta i.

Arrangör

Kreativ verkstad arrangeras av Kulturhuset tio14 (Falu kommun) tillsammans med ett härligt gäng: Falu hemslöjdsförening, Fritid för Unga, Kulturskolan, Falu hemslöjdsförening, Studieförbundet Vuxenskolan. Språkcaféet arrangeras av ABF, Skådebanan Dalarna, Falu kommun och delfinansieras av Länsstyrelsen Dalarnas län.

Kan jag påverka?

Ja, det kan du! Och det uppskattas! Skicka gärna idéer, åsikter, frågor eller förslag på teman, workhops till cecilia.larsson@falun.se (kreativ coach, Kulturhuset tio14).

Sidan uppdaterad 2023-05-30