Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Text: cosplay och nördigt skapande. Blå bakgrund med vita prickar och färgglada stjärnor.

Cosplay: tisdagar

Med fokus på kreativitet och gemenskap i allmänhet och cosplay i synnerhet så samlas vi på Kulturhuset tio14 där det skapas och bollas idéer. Cosplay har blivit en större hobby på senare år och ordet är en förkortning av orden “Costume Play”. Varje tisdag klockan 17.30!

Vi som håller på med denna hobby skapar och klär oss i dräkter för att efterlikna karaktärer från film, spel och annan populärkultur. Vi går på konvent, lajvar, sysslar med historiskt återskapande och allt däremellan.

På våra skapandekvällar sysslar vi med olika hantverk, skapande av kläder, planering av dräkter och byggande av rekvisita (props). Men även annat ‘nördigt skapande’ är så klart välkommet. Varför sitta ensam hemma när du målar dina Warhammerfigurer när du kan hänga med oss nördar på Kulturhuset istället?

Så nu är frågan: är du sugen att hänga på? Kom till oss! Lär dig något nytt, träffa nya vänner, hitta en ny hobby eller varför inte dela med dig av just din kunskap till oss andra. Ju fler vi blir, desto roligare får vi!

Tid och plats: Tisdagar klockan 17.30-21.30, rum 215, Kulturhuset tio14

Åldersgräns: Vi har valt att sätta en åldersgräns på 15 år då detta är en verksamhet som riktar sig mot ungdomar och vuxna.

Sidan uppdaterad 2023-02-15