Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två flickor som sitter i en trappa

Stöd till barn och ungdomar

Det är viktigt att uppmärksamma barn och ungdomar som lever i familjer där det förekommer hot, kränkningar och våld. Barnen i dessa familjer har ofta upplevt, hört och sett mer än de vuxna förstår.

Känner rädsla och skam

Det är vanligt att barn delvis lägger ansvaret och skulden på sig själva eller att de på olika sätt försöker få slut på våldet i familjen. Samtidigt med de negativa känslorna kan barnet ha varma känslor för båda föräldrarna, tycka synd om dem och känna stor oro för dem. Barnen lär sig ofta att tiga om våld men känner rädsla och skam.

Hjälp från Dialogen

På Dialogen erbjuds barn och ungdomar hjälp att bearbeta sina upplevelser och hjälp att upptäcka och förstå mer om sina egna tankar, känslor och behov. De erbjuds också kunskap om vanliga reaktioner hos den som lever nära våld.

Dialogen når du via Kontaktcenter på telefonnummer 023-830 00.

Du kan också läsa mer på Dialogens sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

BRIS

Du som yngre än 18 år kan ringa, mejla eller chatta med BRIS. Du behöver inte säga vem du är. Den som svarar kan inte se vem du är och det syns inte på telefonräkningen att du har ringt till BRIS. Vill du mejla eller chatta behöver du registrera dig.

Den som svarar lyssnar alltid på dig och tillsammans försöker ni hitta en bra lösning.

Barnens hjälptelefon har telefontid måndag till fredag mellan 10:00 och 21:00, förutom onsdag då det är stängt mellan 13:00 och 16:00. Lördag till söndag är hjälptelefonen öppen mellan 14:00 och 21:00. Telefonnumret är 116 111.

Samtalsmottagning

Samtalsmottagningen Barn och unga - SBU - är en verksamhet inom primärvården för barn och unga i åldrarna 0 till och med 17 år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. SBU har ett nära samarbete med ungdomsmottagningen, socialtjänsten och elevhälsan.

SBU erbjuder råd- och stödsamtal, bedömning, behandling, individuellt föräldrastöd och diagnostik.

Kontakt till Samtalsmottagningen

För att komma i kontakt med Samtalsmottagningen så ringer du 023-49 16 55 där du dygnet runt kommer till en röstbrevlåda.
Besökadress: Svärdsjögatan 19, 2 trappor

Här kan du läsa mer om stöd till barn och unga Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2023-11-23