Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En lärare visar en tjej hur man får ljud i en klarinett

Kulturskolan

Sommarlovs-kul!

Kulturkul

Välkommen till kulturskolans Kulturkul där du får testa dans, konst och teater. Under tre timmar får barnen tillsammans testa de tre olika konstformerna dans, konst och teater och arbeta med rörelse, skapande och gestaltning.

Datum och tid och åldersgrupp:

Måndag 22 juni kl 12.30-15.30 för barn födda 2009-2007

Tisdag 23 juni kl 12.30-15.30 för barn födda 2010-2012

Onsdag 24 juni kl 9-12 för barn födda 2010-2012

Lokal: Kulturhuset tio14, Teatergatan 5

Anmälan: Anmäl dig senast 10 juni. Skriv ”Kulturkul” och önskad dag och tid under rubriken "övrigt" på anmälningssidan. Där vill vi också veta om det är någon särskild information vi behöver kring barnet, t ex allergier, särskilda behov eller liknande. Efter 10 juni återkommer vi med bekräftelse och information. 

Kostnad: Gratis

Kontaktperson på plats: Cecilia Saxe. För eventuella frågor maila kulturskolan@falun.se.

 

Slöjdkul

Testa slöjd genom att tälja i färskt trä. Redskapen vi kommer att använda är täljhästar och bandkniv/täljkniv. Vi utgår från våra nya fina lokaler i Kulturhuset tio14 men om vädret tillåter kan vi vara utomhus. Vi kommer under dagen att bjuda på enklare mellanmål.

Datum och tid:

Måndag 22 juni kl 12.30-15.30

Tisdag 23 juni kl 12.30-15.30

Onsdag 24 juni kl 9-12

Ålder: 10-13 år

Anmälan: Du anmäler dig via www.falun.se/kulturskolan senast 10 juni. Skriv in ”Slöjdkul” och önskad dag och tid under rubriken övrigt på anmälningssidan. Där vill vi också veta om det är någon särskild information vi behöver kring barnet, t.ex. allergier, särskilda behov eller liknande. Efter sista anmälningsdatumet återkommer vi med bekräftelse och information. Begränsat antal platser.

Arrangör: Kulturskolan i Falun

Kostnad: Gratis

Kontaktperson på plats: Bengt Jonsson 023-86054, bengt.jonsson@falun.se

 

Sceniskt gestaltande

Vi ger en tretimmars workshop där vi arbetar med gestaltning utifrån text och rörelse. Ni kommer också att få utmana er med ett eget skapande där ni får kombinera det teatrala med rörelsernas uttryck. Workshopen riktar sig till dig som har tidigare erfarenhet av dans och/eller teater.

Datum och tid: Torsdag 25 juni kl 12.00-15.00

Lokal: Kulturhuset tio14, Teatergatan 5

Ålder: 14- 20 år

Anmälan: ceclilia.saxe@falun.se senast 18 juni, begränsat antal platser

Arrangör: Kulturskolan i Falun

Kostnad: Gratis

Kontaktperson på plats: Emmy Park, danspedagog och Cecilia Saxe, dramapedagog


Digitala konserter från Kulturskolan!

Filmmusikfrossa 14 maj
Ett samarbete mellan Kulturskolans stråkelever genom ensemblen Freitag och konstelever från Kulturskolans måndagsgrupp. Till varje låt har konsteleverna skapat målningar som visas när låten spelas.

Se sändningen i efterhand via projektet We Have a Stream på wehaveastream.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vårkavalkad 12 och 13 maj
Massa härlig musik av Kulturskolans ensembler filmade under två kvällar i Kulturhuset tio14. Se konserten i Kulturskolans Youtube-kanal.

Information om Corona - undervisningen fortsätter

Kulturskolan har fortsatt öppet. Vi följer kommunens riktlinjer som i sin tur följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring coronaviruset.  

Vi tror att det är viktigt för barn och unga att vardagen är så normal som möjligt, och att aktiviteterna på Kulturskolan bidrar till folkhälsa och välmående.  

I Kulturhuset tio14 är tillgång till toaletter och tvättmöjligheter god, och alla kontaktytor tvättas dagligen. Ta för vana att tvätta händerna inför varje lektion.

Känner man sig det minsta sjuk ska man stanna hemma, det gäller både elever och personal.  

Vi ber personer över 70 år och personer som utgör en riskgrupp att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och inte följa med till barnets aktivitet på Kulturskolan.    

Lärarnas möjlighet att idag kunna erbjuda undervisning på distans ser olika ut. Det fungerar också olika bra för olika instrument/ämnen. Tala med din lärare om du är intresserad av det och se om ni eventuellt kan hitta en digital lösning som fungerar för er båda. Vi förbereder oss genom att fortbilda oss för att kunna fortsätta med undervisningen online om situationen framöver skulle kräva det.

Du är välkommen på lektion på Kulturskolan även om du går i gymnasiet.   

Vi följer utvecklingen noga och saker kan komma att ändras. Håll utkik falun.se/kulturskolan och följ oss gärna på sociala medier.    

Uno Hagstrand , enhetschef på Kulturskolan

Välkommen till oss!

På Kulturskolan kan du spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst och slöjd.

Vi träffar drygt 1100 barn och ungdomar varje vecka i vår undervisning inom musik, dans, teater, och konst.

Den största delen av vår verksamhet finns i Kulturhuset tio14!

Följ Kulturskolan på Facebooklänk till annan webbplats.

Övrig verksamhet

Verksamhet för yngre barn

Vi erbjuder verksamhet för de yngsta vilket inkluderar Sagolek, Babysång och Färg- och formlek. Dessa aktiviteter är för familjer med små barn på dagtid. Det är gratis och ingen anmälan behövs.

Verksamhet i grundskolan

Vi har projekt i grundskolan där våra lärare erbjuder bland annat konstvisningar och dramapedagogik. Vi besöker även skolorna med våra Kulturteam där vi använder de estetiska ämnenas olika inriktningar och uttryck, i syfte att stärka gruppen och främja språket.

Musikteori

Vi erbjuder gratis undervisning i musikteori!

Undervisningsform och avgifter

Undervisningsform

Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen.

Undervisning på skoltid

Undervisning under skoltid kommer att erbjudas i dialog med rektor, lärare och föräldrar. Våra lärare åker till grundskolor där de har tre och fler elever i första hand.

Avgifter

Läsa om kostnader under sidan Avgifter.

Läsårstider

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider, även när det gäller studiedagar och lov.

Kö till ämneskurser

Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att en plats ska bli ledig. Läs mer om dessa på sidan Kulturskolans kö.

6 ungdomar står på en rad och håller i olika instrument och ser glada ut.

Anmälan och uppsägning av plats

Anmälan

Anmälan till Kulturskolan

Uppsägning av plats

Uppsägning av platsöppnas i nytt fönster

Hur vet jag om jag fått en plats?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen. Ibland kan det också bli en plats ledig under terminen, även då hör vi av oss till dig. När du har fått en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift.

Vad händer just nu på Kulturskolan?

Aktuella konserter och evenemang på Kulturskolan

Kontakt

Kontakta gärna oss via kommunens kontaktcenter, telefonnummer 023-830 00 eller e-post kontaktcenter@falun.se.

Sidan uppdaterad 2020-05-29