Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Småbarn som ligger på golvet och skrattar.

Öppna förskolan, Britsarvet

Välkommen du som har barn mellan 0-6 år! Öppna förskolan är en plats för möten mellan barn, vuxna och förskollärare. Vi leker, sjunger, skapar och samtalar i våra barnvänliga lokaler.

Här hittar du våra öppettider

Om öppna förskolan

Öppna förskolans verksamhet vilar på demokratins grund och utformas i överensstämmelse med rättigheterna som regleras i FN:s barnkonvention.

Vi vill bidra till en god hälsa och utveckling hos barn och vuxna som besöker oss. Här kan du delta i de aktiviteter vi erbjuder samt knyta nya kontakter med andra barnfamiljer.

Om du som förälder har specifika önskemål eller behov, kan vi förmedla det till andra verksamheter inom familjecentralen. Vi har tystnadsplikt.

Sånger och sagor är glädje och gemenskap!

 • Vad händer på sångstunderna?
  Att sångstunden ska starta vet man när vi plingar i vår sångklocka. Då plockar vi bort alla leksaker på golvet och lägger sakerna på hyllorna. På det här viset hjälper vi barnen att sitta med utan att de behöver distraheras/lockas av leksaker. Vill ditt barn hellre fortsätta leka går ni till ett annat rum.
  Vi sitter i en stor cirkel och håller avstånd till varandra. Om det kommer fler då vi redan startat är man välkommen in ändå, då gäller det att vi flyttar ut oss och gör plats i ringen.
 • Hur lång är sångstunden?
  Sångstunden är cirka 20-30 minuter. Vi försöker variera den så att det är ett bra tempo, både för stora och små.
 • Alla får göra sin grej
  En del barn kanske bara orkar eller vill sitta med en kort stund, leksakerna lockar och det kryper i benen. Det är helt ok, men ta med ditt barn ut i korridoren, ateljén eller sagorummet. Vill barnet komma in igen, en stund senare, går det bra att smyga in.

Det här erbjuder vi:

Spädbarnsmassage

Hos oss har du möjlighet att gå kurs i spädbarnsmassage. Kursstart meddelas på startsidan under nyheter samt på vår Facebook sida (Falu kommuns öppna förskolor). Du anmäler dig till öppna förskolan.

HLR

För närvarande har vi inga kurser i hjärt lugnräddning.

Öppna förskolans lokaler

I lekrum och café finns babysitters, frottéklädd "pöl", barnstolar, haklappar, pipmuggar, skedar, matskålar och micro. Toaletterna har skötbord. Separat amnings/matningshörna finns inne på BVC.

Café

I vårt café kan du köpa kaffe/te och smörgåsar till självkostnadspris. Du kan också ta med eget fika/mellanmål och sitta i vårt café, behöver du värma mat finns det mikro.

Personal

Vi är två förskollärare som jobbar på Britsarvets öppna förskola. Vill du nå oss gör du det genom att ringa 023-87469 eller maila britsarvetsoppnaforskola@falun.se
Följ oss gärna på vår Facebook sida, Falu kommuns öppna förskolor.

Välkomna!

Sidan uppdaterad 2024-02-22