Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

en ko tittar fram

Falu Naturskola

Naturskolan är inte en skola utan ett arbetssätt. Tanken är att stötta och uppmuntra pedagoger att hitta roliga sätt att öka elevernas kunskap och förståelse om naturen och hållbar utveckling.

  • Vi har verksamhet för förskolor, skolor och familjedaghem.
  • Vi har verksamhet för pedagoger med fortbildning och inspirationsträffar.
  • Vi arbetar med flera spännande klassrum: till exempel sjön Vällan vid Lilltorpet, kulturlandskapet på Dikarbacken och Världsarvet Falun.
  • Vi lånar ut utrustning för undervisning, undersökning och utomhusverksamhet.

Kommande aktiviteter

Cool dag för allmänheten 25 februari kl. 10-13

Många elever lär sig isvett genom att gå i isvak hos Falu Naturskola. Under sportlovet kan allmänheten prova på att hamna i kallt vatten. Vi har vaken öppen och en värmande eld vid stranden. Bastun är varm, där kan du byta om efter doppet.
Mer information vid anmälan. Barn under 12 år får kliva i vaken i vuxens sällskap. Varmt välkomna!
Anmälan: naturskolan@falun.se.

Sportlovsmorgon med djuren 26 februari kl. 7-10

Sportlovslediga barn/unga från 10 år och äldre är välkomna att hjälpa till att utfodra våra djur och ge dem vatten och umgås en stund. Vi avslutar med fika i tältkåtan, vi bjuder på varm choklad och alla får även baka sin egen brödkaka över eld.
Anmälan: naturskolan@falun.se.
Frågor/mer info: Evis Engman tel. 023-86111.

Informationsbrev

Programm vid Lilltorpet hösten 2019 - vinter 2020.pdfPDF

Aktiviteter på Dikarbacken hösten 2019 - vinter 2020.pdfPDF

Lär in ute

Vi arbetar efter mottot Lär in ute och använder alla sinnen för inlärning. Det är roligt, engagerande och skapar en djup förståelse. Positiva upplevelser i naturen är grunden för att kunna ta till sig miljöfrågorna. Det gäller såväl barn som vuxna.

Naturskolan i Falun

Falu Naturskola grundades 1989. Vi är en av landets 90 naturskolor och tillhör Naturskoleföreningen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vårt kontor är beläget vid Lilltorpets badplats. Vi finns normalt på plats vardagar klockan 08.00-16.00 men är ofta ute på olika uppdrag så ring gärna innan du gör ett besök.

Dikarbacken

I kulturlandskapet Dikarbackenöppnas i nytt fönster kan allmänheten besöka Naturskolans djur året runt. Djuren hjälper till att hålla landskapet öppet och ingår i naturskolans pedagogisk verksamhet. På sommarhalvåret flyttar djuren runt hela tiden. Man hittar information om vart man kan hitta Naturskolans olika djur på tavlorna. 

Falu Naturskolas logo är en uggla
Sidan uppdaterad 2020-01-28